Hans Theys is een twintigste-eeuws filosoof en kunsthistoricus. Hij schreef en ontwierp tientallen boeken over het werk van hedendaagse kunstenaars en publiceerde honderden essays, interviews en recensies in boeken, catalogi en tijdschriften. Al deze publicaties zijn gebaseerd op samenwerkingen of gesprekken met de kunstenaars in kwestie.

Dit platform werd samengesteld door Evi Bert (M HKA / Centrum Kunstarchieven Vlaanderen). Het kwam tot stand in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Onderzoeksgroep ArchiVolt), M HKA, Antwerpen en Koen Van der Auwera. Met dank aan Idris Sevenans (HOR) en Marc Ruyters (Hart Magazine).

ESSAYS, INTERVIEWS & REVIEWS

Walter Swennen - 2015 - Leve de huisvrouw [NL, interview]
, 1 p.

 

 

___________

Hans Theys

 

 

Leve de huisvrouw!

Mini-interview met Walter Swennen

 

 

Walter Swennen: Deze zomer heb ik zitten tobben over het einde van de schilderkunst tot ik hoorde dat er in Spanje nieuwe grotschilderingen gevonden zijn van 40.000 jaar oud. Toen bedacht ik dat als er veertigduizend jaar geleden al mensen stonden te kijken naar deze schilderingen en aan elkaar vroegen hoe ze die hadden gemaakt en waar ze die mooie aarde hadden gevonden, deze vreemde bezigheid wel zou doorgaan zolang er mensen op aarde rondlopen. 

Toch bleef het mij verbazen dat de wereld niet desintegreert. Tot ik een tweede gedachte had. Wat de wereld samenhoudt, bedacht ik, is dat er overal huisvrouwen zijn die elke dag boodschappen doen. En toen heb ik dit schilderij gemaakt.

 

 

Montagne de Miel, 2 augustus 2015