Hans Theys is een twintigste-eeuws filosoof en kunsthistoricus. Hij schreef en ontwierp tientallen boeken over het werk van hedendaagse kunstenaars en publiceerde honderden essays, interviews en recensies in boeken, catalogi en tijdschriften. Al deze publicaties zijn gebaseerd op samenwerkingen of gesprekken met de kunstenaars in kwestie.

Dit platform werd samengesteld door Evi Bert (M HKA / Centrum Kunstarchieven Vlaanderen). Het kwam tot stand in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Onderzoeksgroep ArchiVolt), M HKA, Antwerpen en Koen Van der Auwera. Met dank aan Idris Sevenans (HOR) en Marc Ruyters (Hart Magazine).

ESSAYS, INTERVIEWS & REVIEWS

Robby Blondbaard - 2019 - Baardpenselen en boter boetseren [NL, essay]
Tekst , 1 p.

 

___________

Hans Theys

 

 

Over baardpenselen en boter boetseren

Het werk van Robby Blondbaard

 

Voor de nomadische onderneming De rest is parking nodigde Robby Blondbaard (°1991) kunstenaars uit werk te maken voor een verplaatsbare, scharnierende galerieruimte, die op onvoorspelbare ogenblikken in verschillende steden werd geparkeerd en gestabiliseerd. Eerder verrijkte hij de kunstwereld ook met penselen gemaakt van zijn baard en met doe-het-zelf tekeningen aangebracht op forex bordjes waarmee de toeschouwer op een prikbord eigen composities kon samenstellen. Blondbaards tekeningen bevatten vaak herkenbare elementen als interieurs, planten en ineengedrukte mannetjes. Ook zou hij ooit een grote klomp boter hebben geboetseerd en er iemands rug mee hebben bedekt.

 

Montagne de Miel, 30 maart 2019