Hans Theys is een twintigste-eeuws filosoof en kunsthistoricus. Hij schreef en ontwierp tientallen boeken over het werk van hedendaagse kunstenaars en publiceerde honderden essays, interviews en recensies in boeken, catalogi en tijdschriften. Al deze publicaties zijn gebaseerd op samenwerkingen of gesprekken met de kunstenaars in kwestie.

Dit platform werd samengesteld door Evi Bert (M HKA / Centrum Kunstarchieven Vlaanderen). Het kwam tot stand in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Onderzoeksgroep ArchiVolt), M HKA, Antwerpen en Koen Van der Auwera. Met dank aan Idris Sevenans (HOR) en Marc Ruyters (Hart Magazine).

ESSAYS, INTERVIEWS & REVIEWS

De Klup - 2019 - Weduwen en paarden [NL, essay]
Tekst , 1 p.

 

__________

Hans Theys

 

 

Larsen Bervoets, Gerard Leysen, Johan De Meulder, Maarten Wagemans, Wout Schildermans en eventueel bijkomende sympathieke gasten vormen een bijwijlen bovengronds opererende, doch aanvankelijk vooral nachtelijke arbeidsovereenkomst waarbij samen op dezelfde dragers wordt getekend en geschilderd, duwend en trekkend aan een gezamenlijke compostie en een mogelijk uitdagend beeld. Soms verschijnen ze met hun ezeltjes en fluo- rugzakjes op publieke vergaderingen zoals Art Brussels, een eroticabeurs, het cowboydorp El Paso in Wuustwezel of een vers geopende supermarkt, soms leven ze in het verborgene en proberen ze ook dat te verbergen. Zelf zeggen ze: ‘De Klup tekent voor kinderen, dronkaards, weduwen en paarden.

De Klup tekent op muren, canvas, papier en fruit. De Klup doet dat met potlood, penseel, krijt en zelfs bloed. De Klup doet dat vooral met liefde en humor.’

‘Paal binnen’ (2019)
Getoond tijdens de tentoonstelling ‘Paal binnen’ in Forbidden City, Antwerpen