Hans Theys is een twintigste-eeuws filosoof en kunsthistoricus. Hij schreef en ontwierp tientallen boeken over het werk van hedendaagse kunstenaars en publiceerde honderden essays, interviews en recensies in boeken, catalogi en tijdschriften. Al deze publicaties zijn gebaseerd op samenwerkingen of gesprekken met de kunstenaars in kwestie.

Dit platform werd samengesteld door Evi Bert (M HKA / Centrum Kunstarchieven Vlaanderen). Het kwam tot stand in samenwerking met de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (Onderzoeksgroep ArchiVolt), M HKA, Antwerpen en Koen Van der Auwera. Met dank aan Idris Sevenans (HOR) en Marc Ruyters (Hart Magazine).

xpo - 1999 - Small Stuff [NL, concept text]

2 p.

 

Montagne de Miel, 12 mei 1999


Aan Luc Deleu


Dag Luc,

Nel vertelde mij dat ge met Laurette nog op wereldreis zijt en het spijt mij u te moeten lastigvallen met een bericht uit de griezelwereld der kunst, maar ik zou tijdens de maand juni graag een werkstukje, krabbel of schaalmodelletje van u tentoonstellen op een mini-tentoonstelling die ik organiseer op vraag van Kris Vanhemelrijck, kunstenaar en conservator van een klein plaatselijk museum in Beersel.
De werktitel van de tentoonstelling is ‘The tuinkabouter is the limit’. Omdat er niet zoveel plaats is — en ook omdat ik al jaren rondloop met dit voornemen — zou ik vooral schetsen, tekeningen, maquettes, projecten, ontwerpen, probeersels, knipsels, frutsels en ander gebroddel willen samenbrengen: werken ter grootte van een vingerhoed of iets groter (maximum grootte: 1 tuinkabouter).
Misschien hebt ge goesting deel te nemen met een of andere schets, een nieuw Voorstel of een andere overpeinzing? Er zijn twee kleine kamertjes plus een derde vertrek met toonkasten. Er is ook een grote tuin, 50 op 50 meter, hellend, met acacia’s daarin. Wat denkt ge? Zoudt ge eventueel willen deelnemen en (in dat geval) Leen kunnen vragen mij iets mede te geven?
Ik heb aan een paar andere mensen gevraagd of ze iets willen tonen. Ann Veronica, Joëlle, Michel, Franky, Koen, Guy, Walter en Guillaume zijn al ’t akkoord.


Tot later,


Hans